MNOGI STRUČNJACI VERUJU DA SU OVE BILJKE OPASNI AFRODIZIJACI: Možete ih uzgajati i u dvorištu!
Foto: Printscreen/Twitter/@tsoondere

morate znati

MNOGI STRUČNJACI VERUJU DA SU OVE BILJKE OPASNI AFRODIZIJACI: Možete ih uzgajati i u dvorištu!

Postoji mnogo namirnica koje mogu povećati libido i vaše zdravlje.

Objavljeno: 23:04h

Najbolje od svega je da ove biljke možete lako uzgajati u kući, bašti ili na kraju krajeva nabaviti i na pijaci.

Evo nekih koje se definitivno izdvajaju:

Maka

Maka je korenasto povrće koje potiče sa Anda i poznato je po snažnoj reputaciji zdravlja i plodnosti. Maka je cenjena zbog svoje sposobnosti da poveća seksualnu želju kod muškaraca. Sadrži jedinjenja kao što su makamidi i macaene, koja mogu povećati nivo dopamina i serotonina, hormona važnih za seksualno raspoloženje. Maka takođe podržava proizvodnju polnih hormona kao što je testosteron, koji je važan za libido kod oba pola.

Asparagus

Asparagus ili špargla je biljka koja voli sunce i najbolje uspeva u dobro dreniranom zemljištu. Ova biljka je bogata vitaminom E, za koji je poznato da poboljšava cirkulaciju krvi i snabdevanje kiseonikom genitalnog područja, što može povećati uzbuđenje i seksualni nagon. Sadrži i kalijum, koji je ključan za proizvodnju polnih hormona i održavanje seksualnog zdravlja.

Šargarepa

Šargarepa je povrće koje najbolje uspeva na sunčanim mestima, a vegetacija je od aprila do jula. Šargarepa je bogata vitaminom E, koji povećava nivo progesterona, i vitaminom A, odgovornim za vitalnost seksualnog nagona. Ovi vitamini igraju ključnu ulogu u proizvodnji polnih hormona, a vitamin A je posebno važan za proizvodnju sperme kod muškaraca.

Beli luk

Beli luk se obično sadi u kasnu jesen, jer mu je potreban hladan period za dobru žetvu. Beli luk poboljšava protok krvi zahvaljujući jedinjenju zvanom alicin, koje opušta krvne sudove i povećava cirkulaciju, uključujući i genitalnu oblast. Ovo može povećati seksualno uzbuđenje i poboljšati seksualno iskustvo.

Smokve

Smokve najbolje uspevaju u toplim, sunčanim i zaštićenim predelima, što ih čini idealnim za prolećnu sadnju. Smokve su povezane sa plodnošću i seksualnošću zbog svog oblika i teksture. Bogate su hranljivim materijama kao što su kalijum, magnezijum i vitamini A i K, koji su neophodni za seksualno zdravlje i vitalnost.

Jagode

Jagode vole sunce i sade se od kasnog proleća do ranog leta. Najbolje uspevaju u dobro dreniranom zemljištu. Jagode su poznate po svojoj sočnoj slatkoći i jarko crvenoj boji. Sadrže visok nivo vitamina C koji poboljšava cirkulaciju i povećava energiju, što doprinosi boljem seksualnom zdravlju.

Breskve

Breskve rastu na toplom, peskovitom tlu i sade se od kasnog proleća do ranog leta. Breskve su dugo bile povezane sa senzualnošću i plodnošću. Bogate su vitaminima A i C, kao i antioksidansima, koji stimulišu čula i poboljšavaju opšte zdravlje i energiju. Vitamin C takođe može povećati broj spermatozoida kod muškaraca.

Breskve
foto: Profimedia

Šipak

Šipak je idealan za sadnju od kasnog proleća do ranog leta, a najbolje uspeva na sunčanim, dobro dreniranom mestima. Šipak je poznat kao simbol ljubavi i plodnosti u kući. Njegovo seme je puno antioksidanata, koji podstiču libido i podržavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Čili papričice

Čili paprika spada u biljke koje najbolje rastu u toplim, sunčanim uslovima od kasnog proleća do ranog leta. Čili paprike su poznate po svojoj intenzivnoj ljutini i jakom ukusu. Stimulišu oslobađanje endorfina i poboljšavaju cirkulaciju, što izaziva osećaj uzbuđenja i poboljšava seksualno iskustvo.

Bosiljak

Bosiljak se uzgaja od kasnog proleća do ranog leta, najbolje raste u toplim uslovima i dobro dreniranom zemljištu. Bosiljak je poznat po svojim aromatičnim listovima i jedinstvenom ukusu. Sadrži eterična ulja i jedinjenja kao što su eugenol i linalol, koji stimulišu čula i podstiču opuštanje, čime se poboljšava seksualni nagon.

Đumbir

Đumbir se uzgaja u vlažnim, senovitim predelima i sadi se u proleće ili rano leto. Đumbir je poznat po svom pikantnom ukusu i svojstvima zagrevanja. Sadrži bioaktivna jedinjenja kao što je gingerol, koja poboljšavaju cirkulaciju i povećavaju osetljivost, čime se povećava seksualno uzbuđenje.

Lavanda

Lavanda najbolje raste na sunčanim, dobro dreniranom područjima, a uzgaja se početkom leta. Lavanda je poznata po svom umirujućem mirisu i aromatičnim uljima kao što su linalol i linalil acetat. Ova ulja pomažu u opuštanju i smanjenju stresa, stvarajući savršeno okruženje za intimnost i povezivanje.

Isprobajte i vi ove biljke, bilo uzgojrnr kući ili sa pijace i primetite razliku – za zdravlje i libido!

Bonus video:

01:32

Profesorka Elizabeta Ristanović dobitnik Zlatnog beočuga

(Espreso/Krstarica/M.S./Espreso zabava)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.